teenbloog

25 Січ, 2009

Швидка їжа чи повільна смерть?

Автор: teener Рубрика: Здоров'я|Харчування

Lunch at Beef-a-Roo.  A Rockford, IL fast food chain
Creative Commons License photo credit: slworking2

Полюбляєш чіпси? А ти знаєш скільки в них канцерогенів? Але до таких продуктів відносяться не лише чіпси, до них зарахували і смажену картоплю фрі, і “бургери”. Як запевняють шведські вчені, всі фанати швидкої їжі практично приречені на різні онкологічні хвороби чи, як мінімум на нервові розлади. Причиною усьому є велика кількість канцерогенів, яка міститься у цих продуктах.

Як виявилося безпосередню небезпеку нашим організмам становить канцероген на ім’я акриламід. Причиною його утворення є звичайне нагрівання багатого на вуглеводи продута, навіть, звичайний дієтичний рис входить до цієї категорії.

Акриламід-це біла, кристалічна прозора речовина, яка розчиняється в воді. Відомо, що він вражає нервову систему, спричиняє різні генетичні мутації і сприяє утворенню пухлин в черевній порожнині.

Шведські вчені приголомшили весь світ, коли заявили, що у звичайному пакетику з чіпсами кількість канцерогенів перевищує допустиму норму встановлену Всесвітньою Організацією Здоров’я для питної води у 500 разів. В картоплі фрі та у всіх різновидностей “бургерів” цей показник перевищує норму у 100 разів. Так непомітно звичайнісінькі чіпси перетворилися на бомбу сповільненої дії, результати вибуху якої можуть мати дуже трагічні наслідки.

Між іншим, коли ті самі продукти варити то канцерогени не утворюються взагалі.

Вимоги Всесвітньої Організації Здоров’я дозволяють вміст 1 мікрограма акриламіду на 1 літр води, зараз цей показник дорівнює 0,1 мікрограма. Нібито безпечні картопляні чіпси, насправді, містять канцерогени в таких ударних дозах для нашого організму, що цього достатньо, щоб наша нервова система зазнала чималого струсу. Чи знаємо ми про це з рекламних роликів цієї продукції? Звичайно, ні. Зате тепер будемо знати! Я сам вже щось охолов до цього продукт, а раніше жодного походу до кіно не обходилося без них.

А залишатися тобі далі на їхньому боці чи ні, вирішувати тільки тобі самому, я тобі лише одне можу порадити: вживай, але не зловживай.

Здоров’ я потім вже ніде не купиш.

А ось список найчастіше вживаних в продуктах стабілізаторів, консервантів, емульгаторів і тому подібного:

  • заборонені- E121,E123,E240
  • група канцерогенів-E103,E105,E121,E123,E125,E126,E130, E131,E142,E152,E210-217,E240,E330,E447;
  • алергени-E230,E231,E232,E239,E311-313;
  • хвороби печінки та нирок викликають-E171-E173,E320-E322.

Харчуйся розумно і житимеш довго. Сподіваюсь цей список тобі ще стане у пригоді.



Прокоментуй! to "Швидка їжа чи повільна смерть?"

КОМЕНТАР:

Дрібнички

количество читателей онлайн и всего UA TOP Bloggers

  • Катя: Я ізгой в університеті майже ні з ким не спілкуюсь. Я вважвю себе хорошою людиною,
  • Єлизавета: Чудова стаття, цілком погоджуюся з думкою автора.)
  • qwerty: Фігня все це